Ikea Bråkig – en slags anmeldelse

Hov, jeg glemte jo, at jeg har været ude at gramse på Ikea Bråkig-kollektionen.

IMG_4397 IMG_4400 IMG_4401IMG_4398 IMG_4402 IMG_4403

Jeg synes, Ikea Bråkig levede op til de billeder, jeg havde set inden. Farverne er moderne og friske, materialerne er generelt gode, og alle de rigtige trends er repræsenteret: kobber, lyst træ, grafiske prints og pasteller. Det er selvfølgelig lidt nemt, men som kollektion giver det mening og virker ikke forceret moderne.

Plusser: Fine materialer i forhold til prisen. Især garderobestativet (se det her) fungerer rigtig godt, og hvis jeg havde et kæmpekøkken, skulle der stå sådan et stativ med kobbergryder og pæne viskestykker op af nogle industielle klinker. Hawt! Tror også, det kunne spille rigtig godt i en entré. Lampeskærmene i plastik er også gode. De virker som et friskt pust i Ikea-regi og er samtidig spot-on til Ikea-tanken om flade pakker og let emballage.

Minusser: Flere af tingene er TYDELIGT inspireret af klassikere: Skamlen står og råber Alvar Aalto, og nogle af printene minder påfaldende om kendte mønstre fra 50’erne og 60’erne. Især de kopper, jeg (indrømmet) selv har købt og allerede elsker, er ren Gefle Zebra-copycat. Og så er den farvestrålende pastelpalette lidt for kækt for mig, men det er klart mere mit problem end Bråkigs, for det ser jo faktisk pænt ud.

Så: Generelt synes jeg, kollektionen er ret vellykket. Den er moderne og frisk, og selv om der er meget tydelige referencer (se, man kan bare kalde det noget pænt, så virker det helt ok) til kendte designs, er de i hvert fald brugt på en clever måde, og det virker. Jeg håber (og tror), vi kommer til at se flere særkollektioner a la denne.

Jeg købte selv nogle af kopperne, sengetøj og et par lampeskærme (i gul og grøn), som ikke er kommet op endnu.

DSC_5579 DSC_5576

Recap // A looong rambling review of the Ikea Bråkig collection. All in all I’m happy with it and think the collab is succesful, if maybe a little too inspired by other designers here and there. But the bottom line – it works! And yes, I bought some stuff for my own home. Of course.

1 Comment

  1. Hej 🙂
    Jeg på JAGT! efter Bråkig’s harlekins puder… Jeg er vel ikke så heldig at du har eller kender nogen der har, nogle de er blevet trætte af? 🙂
    De er jo desv helt umulige at opdrive i butikkerne nu…
    // Trine 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s