JUL: Juletrends 2013

Nu er det november, og så må man godt begynde at snakke om jul. Ik’? Ja ja, jeg ville da også gerne være for cool til (at gå helt vildt op i) jul, men hvem prøver jeg at narre? Jul holder bare. Ud over alt det åbenlyse med hygge over hele linjen er jul oplagt som en lille minimakeover af hjemmet, hvor man i en måneds tid kan afprøve (eller gense) en lidt anden stil end til daglig.

Og hvordan skal vores jul så se ud i år, hvis vi vil være med på beatet? (Jeg kender sjovt nok ingen, der er med på beatet, der siger “med på beatet”!) Hvad er de hotteste juletrends 2013?

Der er masser af træ (gerne et hevet ind fra haven), papir og porcelæn, enkle mønstre, spinkle konstruktioner, og farverne er holdt i hvid, grå og metaller, især kobber (verdens mest hypede tendens anno 2013, men jeg synes jo også, det er flot). Kort sagt er det ren, enkel jul med lidt kant.

femina jul 2013 femina julepynt 2013kähler jul 2013 høghshoppenstofogstil jul

Fotos via Femina, Kähler, Høghshoppen og Stof & Stil

Jeg ved godt, at mange synes, det er lidt kikset at gå op i juletrends, og “julens farve” år efter år. Men jeg synes altså, der er noget fascinerende over, hvordan noget så overfladisk som stilen på julepynten kan sige noget om, hvor vi er rent mentalt. Okay-okay, munden for fuld, tænker du måske. Og det kan da godt være, men hør lige alligevel. For er der ikke noget med, at i opturstider har julen fået fuld skrald med guldglimmer, blanksort, pink, nye former og plastik (tænk bare på 00’ernes juletrends), og i mere beskedne økonomiske tider (som nu) er den så lysere, renere, mere klassisk? Jeg synes, jeg kan se en slags mønster. Så når vi går i boudoir-mode igen, ved vi, at vi er blevet rige. Haha.

Til sidst: Lidt shopping til de trofaste, der har holdt ud helt her ned til.

juletrends 2013 julepynt

1. Papirpynt fra Nordal, 25 kr. // 2. Træpynt fra Ferm Living, 50 kr. // 3. Enkle træcones fra Ferm Living, fra 199 kr. // 4. Isbjørne i porcelæn fra Det Gamle Apotek, 69 kr. // 5. Papirpynt fra Nordal, 45 kr.

Recap // There’s something about christmas. Who doesn’t love it? Especially from a decorating point of view, christmas is the perfect time to try out a little bit of a new style – if only for the holidays. But what are the trends for 2013? I think we’re gonna see a lot of crispy whites, metals, wood and porcelain and delicate structures. And I can’t wait to get my xmas decor going!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s