Liv i landskabsmaleriet

Har I set det her?

En af Politikens fotografer, Joachim Adrian, har lavet et projekt, som er mere kunst end avisartikel. Han har sat sig for at fotografere nogle af dansk kunsts karakteristiske landskaber – altså de steder, vi kender fra (gamle) malerier. Fx Krøyers gode, gamle Skagen strand.

Udstyret med sit kamera, en stor portion tålmodighed og lidt held har han så fremtryllet nutidige og overraskende genfortællinger.

11b

11a4a4b 3a 3b

Okay, måske går der lidt for meget kunsthistorienørd i den her (i så fald, undskyld), men kan I lade være med at blive fascinerede af Adrians billeder? Neeej, I kan ej. På Politikens hjemmeside er de ekstra fede, fordi man kan trække dem ind over hinanden og på den måde direkte sammenligne. Jeg kan ikke helt forklare det. Men det er fedt.

Recap // Photographer at Danish newspaper Politiken, Joachim Adrian, is the creator of this incredible project where he has taken a series of current photos of different landscapes known from famous Danish art works such as P.S. Krøyers painting of Marie Krøyer and Anne Ancher at the beach in Skagen. It’s pretty captivating.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s