Pivfrække FDB-stole

Jeg siger det bare – hvis du vil helt med på bolignoderne, så er det hotteste, du kan anskaffe dig, altså en FDB-stol. Og se lige hvilke beauties!

Opdateret for nylig33 Opdateret for nylig32J77 af Folke Pålsson, 999 kr. // J110 af Poul M. Volther, 1.599 kr. // J107 af Poul M. Volther, 999 kr. // J104 af Jørgen Bækmark, 1.199 kr. // Alle fra Hay

Du har jo nok set dem før. De blev oprindeligt designet for FDB i 50’erne og 60’erne af nogle af de bedste danske arkitekter, og ideen bag var at producere stole i høj designkvalitet, der var til at betale. Og det gælder sådan set stadig i dag, hvor de siden 2011 er blevet produceret og solgt af Hay.

Jeg var lige inde og prøvesidde to af dem i Nord på Godthåbsvej, og de er virkelig komfortable. Hvis jeg skulle have nye, er det helt hundrede dem, jeg skulle have. Lidt nostalgiske, men samtidig så rene og klassiske, at de vil kunne passe ind i mange forskellige slags hjem: J77 i hvid til et romantisk landkøkken, en håndfuld trebenede J107 i birk rundt om et helt enkelt og moderne spisebord, og den høje J110 eller en J104 i sort, grå eller koral som et fint designtouch i en retro stue eller en mere industriel entré. Arh, jeg kunne blive ved.

De originale er faktisk også til at få til fornuftige priser på DBA og Lauritz (Bare søg på “FDB stol”). Jeg ku’ godt!

English recap // The FDB chairs was originally designed by Danish architects for the Danish Consumers’ Co-operative Society (called FDB) in the middle of last century. Now some of them are re-lauched by Hay, right on trend, surprisingly versatile and beautiful as ever. I really like them!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s