Fattigmandsmontana

A pro pos bogreoler

Hvis man skal indrette med bøger, kræver det selvfølgelig nogle gode reoler i en stil, der passer ind til resten af boligen.

Vores egne stammer oprindeligt fra min kærestes ungkarlehybel, hvor de stod ubehandlede og rå. De var superfede, men passede ikke helt ind i resten af indretningen, så vi gav dem en ordentlig omgang hvid maling.

Ja, det er ikke Montana, men de har historie, og jeg er simpelthen så glad for dem. Hvilket er heldigt, for vi har seriøst mange spredt rundt i hele hytten. I stuen hænger der fem kasser, i spisestuen to, og på loftet er der også nogle stykker.

DSC_2332

Vores bogkasser kommer oprindeligt fra Trævarefabrikernes Udsalg og er af fyrretræ (jeps, super trendy plywood-look, og alligevel malede vi dem. Så rebello er vi bare).

traevarer.dk
Kubik-reol 32 cm dyb, 499 kr.

Sådan gjorde vi

Step 1: Slib reolen med mellemfint sandpapir. Det behøver ikke være så groft, hvis der ikke er maling eller lak på møblet i forvejen.

Step 2: Vask reolen med grundrens, tør det over med en opvredet klud, og lad træet tørre igen.

Step 3: Mal reolen med hvid trægrunder. Du kan evt. bruge en malerrulle, men jeg er klart mere til pensler, som kan komme ind flere steder, og hvor jeg føler, jeg kan styre malingen bedre.

Step 4: Vent, til malingen er tør, slib så overfladerne igen, og børst det overskydende støv af. Den ekstra slibning giver en glattere overflade og gør det færdige look rigtig flot.

Step 5: Mal en eller to gange med en træmaling i den fave, du gerne vil have din reol. Husk at lade malingen tørre imellem hvert lag.

2c20dbf0-a3b3-4cda-94a5-e018437f6152wallpaper
Wood primer til 165 kr. // Sandpapir til 40 kr. // Penselsæt til 95 kr. // Interior High FInish-træmaling til 199 kr.
Alt fra Flügger.

Vi brugte en snedkerfinish i glans 50. Jeg synes, det fungerer bedst, hvis malingen er i en højere glans (50-90) for det pæneste og mest holdbare resultat – især i et hjem med børn, hvor det ofte er rart at kunne tørre alle overflade over med en våd klud.

Gider du ikke male, kan reolen også købes i farver her. Og du finder jo lignende (bare mere tjekkede) bogkasser i alskens farver hos Montana.

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s